احیای رنگ خودرو چیست؟ همه چیز راجع به احیای رنگ خودرو

یکی از مهمترین دلایل تمیز و نو نگه داشتن خودرو علاوه بر جلوه بصری زیبایی که دارد، حفظ ارزش آن است. معمولاً خودرو‌هایی که از کیفیت رنگ بالا برخوردار هستند و وضعیت بدنه آن‌ها مناسب است، خریداران بیشتری هم دارند. در حالت کلی کیفیت رنگ بدنه خودرو به مرور زمان و در نتیجه عواملی چون نور خورشید، گرد و غبار، باران و برف، خط و خش‌های سطحی و… دچار اکسیداسیون شده و به رنگی مات، بی‌کیفیت و کدر تبدیل می‌شود. اما می‌توان با استفاده از خدماتی چون واکس و پولیش و یا اجرای پوشش‌های سرامیکی، کاستوم‌ها و کاور‌ها رنگ خودرو را به شکل قابل توجهی احیا کرد. با ما همراه باشید تا در مورد احیای رنگ خودرو بیشتر بدانید.

 

احیای رنگ خودرو چیست؟

منظور از احیای رنگ خودرو، از بین بردن آفتاب سوختگی‌ها، خط و خش‌های ریز، آسیب‌های ناشی از تصادفات کوچک، کدر شدن رنگ و… است. می‌توان با استفاده از خدماتی چون واکس، پولیش، ایجاد پوشش نانو سرامیک و… رنگ خودرو را تا حدود زیادی احیا و مانند روز اول براق و شفاف کرد.

چگونگی احیای رنگ خودرو

انتخاب روش احیای رنگ خودرو بستگی به کیفیت رنگ و شرایط آن دارد. در واقع هر یک از مواردی که برای احیای رنگ بدنه خودرو نام بردیم دارای ویژگی‌های منحصر به خود هستند و بنابراین انتخاب آن‌ها بسته به شرایط رنگ اتومبیل صورت می‌گیرد. در ادامه با بررسی هر یک از این احیا‌کنندگان رنگ همراه ما باشید.

واکس و پولیش خودرو

ابتدایی‌ترین و شناخته شده‌ترین روش برای احیای رنگ خودرو استفاده از خدمات واکس و پولیش است. معمولاً اگر رنگ خودرو تنها دچار کدری و آفتاب سوختگی شده باشد و هیچ مشکل دیگری وجود نداشته باشد از واکس استفاده می‌کنند. بعد از یک کارواش عمیق و حسابی شما می‌توانید از خدمات واکس استفاده کنید. واکس کردن بدنه خودرو به صورت دستی انجام می‌گیرد و باعث صاف، براق و یکدست دیده شدن رنگ خودرو می‌شود. ضمن این که خاصیت محافظ بودن واکس خودرو، باعث می‌شود که تا مدت‌ها رنگ خودرو جلا و براقیت خود را حفظ کند. اما اثر واکس ماندگاری خیلی بالایی ندارد و به مرور دوباره کیفیت رنگ کاهش پیدا می‌کند.

پولیش کردن خودرو فرآیند متفاوتی نسبت به واکس دارد. پولیش در حقیقت یک لایه بردار ملایم است که لایه نازکی از سطح رنگ بدنه را برمی دارد، که شامل رنگ کدر، مات، آفتاب سوخته، خط و خش‌های سطحی و… می‌باشد. بنابراین از پولیش خودرو نمی‌توان به صورت مداوم و دائمی استفاده کرد و احیای رنگ با این کار می‌تواند برای رنگ بدنه خودرو مضراتی نیز داشته باشد؛ به ویژه اگر انتخاب پولیش به خوبی انجام نگیرد و یا فرآیند پولیش کاری با ظرافت و مهارت بالا انجام نشود.

سرامیک خودرو

سرامیک خودرو نیز یکی دیگر از روش‌های احیای رنگ خودرو محسوب می‌شود که نسبت به دو روش قبلی ماندگاری بالاتری دارد. البته سرامیک خودرو به تنهایی یک احیا‌کننده رنگ نیست و استفاده از آن با توجه به شرایط رنگ بدنه انجام می‌گیرد. سرامیک خودرو بیشتر جنبه محافظتی دارد و در کنار ایجاد یک لایه آبگریز و مقاوم در مقابل نفود گرد و غبار، اشعه UV و ایجاد خط و خش باعث براق و جذاب‌تر شدن رنگ خودرو نیز می‌شود.

گاهی نیاز است قبل از انجام پوشش نانو سرامیک، مراحل دیتیلینگ خودرو اجرا شده و رنگ سطح بدنه خودرو به کیفیت لازم برسد و سپس با ایجاد لایه نانو سرامیک علاوه بر محافظت از رنگ بدنه آن را براق و درخشان‌تر ساخت.

مراحل احیای رنگ خودرو

 

قبل از انجام احیای رنگ باید یک شستشوی تخصصی و بادقت فراوان انجام گیرد. به این ترتیب همه آلودگی‌های سطحی و عمقی روی بدنه خودرو و باقی مانده در گوشه، زوایا و یا خطوط سطحی ایجاد شده روی بدنه خودرو پاک می‌شوند. سپس با کمک خمیر ساینده، بقایای ذرات چسبنده‌ای مثل مواد شیمیایی یا قیر و… را از روی سطح بدنه خودرو پاک می‌کنیم. در صورت عدم اجرای این مرحله، در زمان پروسه احیای رنگ این مواد به داخل پد نفوذ کرده و باعث صدمه دیدن رنگ بخش‌های دیگر می‌شود.

در مرحله بعد با توجه به مواردی که گفتیم یکی از راه‌های احیای رنگ انتخاب می‌شود که رایج‌ترین آن پولیش کردن رنگ خودرو است.

در پولیش کردن خودرو از یک خمیر ساینده و لایه بردار استفاده می‌شود. پولیش کاری یک فرآیند چند مرحله‌ای است. معمولاً از پولیش‌های زبر برای لایه‌برداری‌های عمیق و از پولیش نرم برای از بین بردن آثار پولیش زبر و براق کردن رنگ بدنه استفاده می‌شود. به طور معمول از دستگاه ضخامت سنج حین احیای رنگ استفاده می‌شود. استفاده از دستگاه ضخامت سنج قبل، حین و پس از اتمام فرآیند کار الزامی است تا میزان لایه‌برداری مشخص و از آسیب رسیدن به سطح و نازک شدن بیش از حد کیلر جلوگیری شود.

معمولاً فرآیند پولیش کاری زیر نور هالوژن انجام می‌گیرد تا نتیجه کار کاملاً مشخص باشد. بعد از پولیش کاری با الکل ایزوپروپیل و دستمال روی بدنه کشیده می‌شود تا چربی‌های باقی مانده از مواد پولیش به خوبی پاک شده و کیفیت کار مشخص شود. گاهی نیاز است که برخی از قسمت‌ها دوباره پولیش شوند.

اگر کار احیای رنگ به خوبی انجام گرفته شده باشد بعد از اتمام کار رنگ بدنه بسیار براق و درخشان به نظر می‌رسد. احیای رنگ بخشی از دیتیلینگ خودرو است و یک فرآیند زمان بر و حساس است. انجام آن نیز نیازمند مهارت و تخصص بالایی است چرا که کوچکترین اشتباهی در فرآیند احیای رنگ می‌تواند باعث آسیب دیدن رنگ بدنه خودرو شود.

گاهی اوقات بعد از احیای رنگ بدنه به وسیله پولیش، از سرامیک خودرو استفاده می‌کنند تا با ایجاد یک لایه نانو سرامیک خاصیت آبریزی، جلوگیری از نفوذ اشعه UV، گرد و غبار، ایجاد خط و خش‌های سطحی و… به رنگ خودرو بخشیده شود.

جمع‌بندی

منظور از احیای رنگ خودرو، از بین بردن خط و خش‌های موجود روی رنگ بدنه، لکه‌های شیمیایی، گرد و غبار و همچنین کدر و بدرنگی، رنگ بدنه است. انجام این کار با روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است که انتخاب آن‌ها بستگی به شرایط رنگ خودرو دارد. ضمن این که اجرای فرآیند احیای رنگ خودرو، یک کار کاملاً تخصصی و نیازمند مهارت است که باید توسط فرد متخصص انجام گیرد؛ در غیر این صورت ممکن است رنگ بدنه دچار آسیب شده و نتیجه دلخواه نیز حاصل نشود.

 

ثبت ديدگاه